Od jablka k fľaške: Základy domácej výroby cideru.
Ste milovníkom cideru a chcete sa dozvedieť, ako si ho vyrobiť doma? Máte hromadu jabĺk a neviete, ako ich zhodnotiť?
Príďte na našu prednášku, kde vás prevedieme základmi tohto zaujímavého procesu. Tento event je ideálny pre začiatočníkov, ale aj pre tých, ktorí už majú nejaké skúsenosti a chcú si svoje znalosti prehĺbiť.
O tom, ako hrušky a jablká spracovať na populárny nápoj, nám príde porozprávať ing. Pavel Híc z Mendelovej univerzity.
Čo sa dozviete?
- Výber správnych jabĺk: Naučíte sa, ako vybrať tie najlepšie odrody jabĺk pre váš cider, či už preferujete sladký, kyslý alebo horký nápoj.
- Príprava jablkovej šťavy: Prevedieme vás procesom spracovania jabĺk a lisovania šťavy, ktorá je základom každého kvalitného cideru.
- Fermentácia: Dozviete sa, ako správne fermentovať šťavu, vrátane výberu kvasiniek a optimálnych podmienok pre fermentáciu.
- Stáčanie a dozrievanie: Naučíte sa, ako cider správne fľaškovať a nechať dozrieť, aby získal tú pravú chuť.
Pre koho je event určený?
Táto prednáška je vhodná pre všetkých, ktorí majú záujem o výrobu domáceho cideru (a nadúrodu jabĺčok). Nemusíte mať žiadne predchádzajúce skúsenosti, stačí chuť učiť sa a experimentovať!
Kedy a kde?
📅 Dátum: 3.8.2024
🕒 Čas: 15:00
📍 Miesto: Fándlyho záhrada v Naháči (Naháč 130)
Registrácia
Príspevok za účasť na prednáške je 10€, kapacita je obmedzená. Zaregistrujte sa vopred na info@fandlyhozahrada.sk, aby ste si zabezpečili svoje miesto!
Kontakt
Pre viac informácií nás kontaktujte na 0905 147 372 (predseda o.z. David Fendrich).
Príďte sa naučiť, ako si vyrobiť vlastný domáci cider a užite si tento proces od začiatku až do konca! Tešíme sa na vás!
Leave a Reply